نکات و مدارک لازم برای واردات مواد غذایی

نکات و مدارک لازم برای واردات مواد غذایی

همانطور که از نام واردات مشخص است، یک کالای وارداتی به کالایی گفته می شود که محصول کشور دیگری است و از طریق راه های تجاری مختلف برای استفاه داخلی وارد کشور می شود. یکی از مهم ترین اقلام وارداتی بسیاری از کشورها، مواد غذایی است که از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجا که مواد غذایی ارتباط مستقیمی با سلامت مصرف کنندگان دارد، قوانین و نظارت سختگیرانه ای در این زمینه وضع شده است. به ویژه به منظور واردات این اقلام، اخذ مدارک و مجوزهای خاص از نهادهای مربوطه الزامی است و ممکن است برای هر ماده غذایی به طور مجزا، استاندارد و قانون متفاوتی تعیین شود که همین موضوع، پیچیدگی های زیادی را برای واردکنندگان مواد غذایی ایجاد کرده است. خدمات بار هوایی شایا پارت دنا (SPD) با بهره گیری از تجربه و تخصصی که دارد می کوشد تا بهترین خدمات را در زمینه صادرات، واردات، خدمات گمرکی و ترخیص کالا ارائه دهد و این پیچیدگی ها را برای شما آسان نماید.

واردات مواد غذایی از آن جهت حائز اهمیت است که در بسیاری از کشورها این اقلام در دسترس نبوده یا تولید آن ها هزینه بر بوده و توجیه اقتصادی ندارد. از این رو کشورهای مختلف براساس نیازها و سیاست های اقتصادی خود اقدام به واردات می کنند که کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست.

دلایل ضرورت واردات مواد غذایی

واضح است که واردات مواد غذایی از یک طرف بخش مهمی از نیازهای کشور را تامین نموده و از طرف دیگر تاثیر مستقیمی بر اقتصاد کشور دارد. در ادامه به برخی از مهمترین دلایل ضرورت واردات اشاره می کنیم:

  • ضرورت تهیه انواع مواد اولیه: یک کشور ممکن است از لحاظ منابع مواد غذایی به حد کافی غنی نباشد و با محدودیت رو به رو باشد که دراین صورت، واردات مواد اولیه تنها راه حل این مشکل است.
  • واردات برخی از اقلام برای تنظیم بازار داخلی: یکی از سیاست های دولت ها برای تنظیم بازار داخلی واردات کالا به میزان لازم می باشد که این تصمیم معمولاً در مقاطع خاص اتخاذ می گردد.
  • ایجاد فضای رقابتی برای تولیدات داخلی: با واردات کالا این فرصت وجود دارد که تولیدکنندگان در یک فضای رقابتی سالم بتوانند کیفیت کالای خود را با کالاهای خارجی ارزیابی و مقایسه نموده و برای جذب بازار و افزایش رضایت مصرف کنندگان آن را بهبود بخشند.
  • حفظ منابع محدود کشور: در مواردی لازم است به علت محدودیت در منابع طبیعی کشور و حفظ ذخایر موجود برای آیندگان، اقدام به واردات کالا یا مواد اولیه کرد که عمده آن ها به صورت مواد اولیه خام هستند.

در ادامه به برخی از نکات مهم در امر واردات مواد غذایی اشاره خواهیم کرد.

food import and export- a- شرکت SPD

 نکات مهم در واردات مواد غذایی

نکات و قوانین لازم برای واردات مواد غذایی بسیار گسترده است که در اینجا به برخی از مهم ترین آن ها می پردازیم:

اطمینان از سلامت مواد غذایی

یکی از موارد مهم در واردات مواد غذایی توجه به سلامت این نوع کالا است که باید از استاندارد، تاریخ تولید و انقضا کالا اطمینان حاصل شود. به طور کلی باید به روش تولید مواد غذایی و برند آن توجه کافی داشت تا محموله اجازه ورود به کشور را داشته باشد.

بسته بندی اصولی مواد غذایی

یکی از عواملی که در سلامت و کیفیت مواد غذایی نقش کلیدی دارد، نحوه بسته بندی است که باید به صورت اصولی انجام گیرد. در صورتی که که این کار به درستی انجام گیرد، ماندگاری این اقلام افزایش یافته و در روند حمل و نقل بین المللی و انبارداری، در مقابل ضربه و نور آفتاب آسیب کمتری به آن ها خواهد رسید.

داشتن پروفرما

یکی از مدارک لازم  برای واردات مواد غذایی، پروفرما است که شامل اطلاعات زیر می باشد:

  • نام کارخانه تولید کننده
  • کشور وارد کننده
  • شماره پروفرما
  • تاریخ پروفرما
  • وزن کالا
  • تعداد کالا
  • مبدا حمل
  • نام کامل کالا مطابق با پروانه بهداشت

دریافت مجوز و مدارک مورد نیاز

برای ترخیص مواد غذایی نیاز به مجوزهایی از طرف معاونت غذا و دارو می باشد که با دریافت این مجوزها می توانید کالای خود را ترخیص نمایید. علاوه بر این باید توجه داشت کارت بازرگانی هم مورد بررسی قرار می گیرد؛ زیرا هر کارت بازرگانی برای وارد کردن یک نوع کالا صادر می شود و می بایست به این موضوع توجه کرد.

بیمه مواد غذایی

یکی دیگر از مراحل واردات مواد غذایی، بیمه کردن محموله است، در صورتی که در طی حمل و نقل، خسارتی به کالا وارد شود بیمه مسئول جبران هزینه تحمیل شده خواهد بود.

import food-شرکت SPD

ترخیص محموله مواد غذایی

به طور کلی کالاها برای ترخیص از گمرک به سه دسته تقسیم می شوند:

دسته اول: کالاهای مجاز که نیاز به مجوز ندارند.

دسته دوم: کالاهای مشروط، اقلامی که برای ترخیص نیاز به دریافت مجوز دارند.

دسته سوم: کالاهایی که غیرمجاز شناخته شده و اجازه ورود ندارند.

مواد غذایی جز دسته کالاهای مشروط شناخته می شود و برای ترخیص آن ها به مجوزهایی نیاز است که با ارائه این مدارک می توانید محموله خود را از گمرک ترخیص نمایید که در ادامه به آن می پردازیم. 

مدارک لازم جهت ترخیص مواد غذایی از گمرک

برای دریافت مجوز ترخیص مواد غذایی باید مدارک زیر ارائه گردد:

  1. فاکتور کالا
  2.  اصل نسخه دوم پیش فاکتور
  3. اصل گواهی بهداشت
  4. اصل برگه آنالیز

بعد از بررسی، از مواد غذایی وارداتی نمونه برداری شده و به همراه برگ آنالیز به آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ارسال می گردد و پس از تطبیق نمونه دریافت شده با آنالیز مربوط برای آن مجوز ترخیص صادر می گردد.

خدمات شرکت SPD در زمینه صادرات و واردات

 همانطور که در این مقاله اشاره شد، برای واردات مواد غذایی نیاز به دریافت و ارائه مدارکی است که باید از مراجع ذیصلاح تهیه شود. بسته به اینکه کالای وارداتی چه نوع کالایی باشد، ممکن است مدارک بیشتری برای دریافت مجوز ورود و ترخیص نیاز باشد. اطلاع از چنین پیچیدگی هایی و همچنین نحوه احراز شرایط لازم برای واردات مواد غذایی نیازمند یک مشاوره تخصصی و فنی است که کارشناسان شرکت حمل و نقل (SPD) در این امر می توانند شما را یاری کنند. برای اطلاع از خدمات گسترده اسپیدی در زمینه صادرات و واردات با شماره 02143000143 تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

Open chat
تماس
از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید.