اولین نکته در بسته بندی کالا یا بار ارسالی، ایمنی آن است زیرا در صورتی که به درستی انجام نگیرد امکان آسیب رسیدن در محموله وجود دارد. در زیر به برخی از نکات قابل توجه در بسته بندی محموله در سفرهای دریایی اشاره شده است:
- استفاده از جعبه مناسب برای بسته بندی: معمولا برای کالاهای حجیم، سنگین و شکننده بهتر است از پالت های چوبی و یا پلاستیکی استفاده شود تا در سفرهای طولانی دریایی آسیبی به محموله وارد نشود.
- استفاده از ضربه گیر: بسته هر چقدر هم محکم باشد، اگر فضای خالی موجود در جعبه پر نشود، امکان آسیب رسیدن به کالا وجود دارد.
- برچسب گذاری کالاهای شکننده : با نصب این برچسب ها بر روی جعبه های حاوی کالاهای شکننده باعث می شود در هنگام جا به جایی و حمل و نقل احتیاط بیشتری به عمل آید.
علاوه بر رعایت نکات یاد شده در بالا، انتخاب مناسب کانتینر می تواند، یک بسته بندی استاندارد و ایمن را به دنبال داشته باشد. در حمل و نقل دریایی، حمل محموله ها عمدتاً توسط کانتینرهای 20 و 40 فوتی انجام می شود. کانتینرها معمولاً براساس نوع بار انتخاب می شوند که شامل انواع زیر است:
کانتینر سرباز
این کانتینر سقف نداشته و مناسب برای حمل کالاهایی با ارتفاع بلند است.
کانتینر یخچالی
برای حمل محموله های فاسد شدنی مانند مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
کانتینر تانکری
این نوع کانتینر مناسب حمل مایعات است.
کانتینر حمل گاز
برای حمل مشتقات گازی مورد استفاده قرار می گیرد و طراحی آن به گونه است که امکان نشتی در آن وجود ندارد.
کانتینر عایق دار
کانتینر عایق دار برای شرایط خاص آب و هوایی طراحی شده است که مقاوم در برابر آب و طوفان باشد.
کانتینر تهویه دار
گاهی برای حمل برخی مواد غذایی به یخچال نیازی نیست، ولی وجود تهویه مناسب برای تازه نگه داشتن آن ها ضروری است که می توان از این نوع کانتینر برای این منظور استفاده کرد.