حمل و نقل دریایی

امروزه حمل و نقل دریایی روشی برای ارسال کالاهای تجاری و حجیم محسوب می شود که عمدتاً از طریق آب های آزاد بین المللی و به وسیله کشتی های تجاری و باری انجام می گیرد. از آنجا که استفاده از صنعت حمل و نقل دریایی نیازمند شرایط خاص جغرافیایی و زیرساخت های ویژه ای است، طبیعی به نظر می رسد که برای کشورهایی که به آب های آزاد دسترسی ندارند، این امر میسر نیست. این روش حمل و نقل بیشتر برای جابه جایی محموله های شخصی یا تجاری حجیم و سنگینی که سرعت حمل  در آن ها از اهمیت چندانی برخوردار نیست، مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود پیشرفت های چشمگیر این صنعت امروزه اکثر تجار ترجیح می دهند که از روش حمل و نقل دریایی جهت حمل کالاهای خود استفاده کنند. شرکت حمل و نقل بین المللی SPD  با تکیه بر تجربه و نیروی متخصص و فنی که در امر حمل دریایی دارد، آماده ارائه مشاوره رایگان و همچنین تضمین تمامی خدمات ترخیص از بنادر کشورهای مختلف به ایران است. همچنین این شرکت علاوه بر خدمات حمل بار دریایی، امکان حمل و نقل بار بین المللی به صورت زمینی و هوایی از بندرگاه های ایران به شهرهای مختلف در سراسر جهان را نیز داراست.

حمل و نقل دریایی-SPD

مزایای حمل و نقل دریایی

حمل و نقل دریایی یا همان حمل بار با کشتی یکی از به صرفه ترین روش های حمل بار در سطح بین المللی است. از مزایای مهم این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه پایین حمل کالا
  •  مناسب برای جا به جایی کالاهایی با تناژ بالا و ابعاد  نامتعارف
  • ثابت بودن نرخ کرایه به دلیل تعیین هزینه ها توسط شرکت‌های بزرگ حمل و نقل
  • آلودگی کمتر محیط زیست

دلایل اهمیت حمل و نقل دریایی در ایران

همان طور که در بالا اشاره شد، حمل بار با کشتی یکی از متعارف ترین روش های حمل کالا از طریق دریا در سراسر جهان است. از دلایل اهمیت این روش حمل در ایران می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارا بودن سواحل و بنادر تجاری قابل توجه
  • دسترسی به دریای خزر در شمال و دریای عمان و خلیج ‌فارس در جنوب
  • امکان دسترسی به آب‌های آزاد همچون اقیانوس هند
  • قرارگیری ایران در موقعیت یک شاهراه تجاری و ترانزیتی  

اطلاعات مورد نیاز در حمل بار دریایی

شرکت های حمل و نقل بین المللی زیادی در کشور هستند که می توانند از طریق ارائه خدمات حمل بار دریایی، تجار و بازرگانان را در امر صادرات و واردات یاری دهند. قبل از انتخاب شرکت حمل بار با کشتی مورد نظر و استفاده از خدمات حمل و نقل دریایی آگاهی از موارد زیر لازم است: 

  1. اطلاعات محل بارگیری مبدا
  2. اطلاعات بندرگاه مقصد
  3. تعیین نوع روش حمل و نقل دریایی  (FCL ،LCL ،Bulk – Break Bulk)
  4. تعداد کانتینر
  5. ابعاد کانتینر
  6.  نوع کانتینر
  7. نوع بار
  8. حجم و وزن هر بسته
  9. تعداد بسته ها و پالت ها در هر کانتینر
حمل و نقل دریایی

آشنایی با روش های حمل و نقل دریایی

در روش حمل بار با کشتی و به صورت کانتینری، ارسال بار معمولاً به سه صورت انجام می گرد:

کانتنیر دربسته یا   FCL

در این روش که مخفف Full Container Load می باشد، محموله در یک کانتینر کامل، حمل خواهد شد حتی اگر کالای شما یک کانتینر کامل را پر نکند. شما می توانید این روش را برای جلوگیری از آسیب به محموله خود انتخاب کنید.

 خرده بار LCL

 در این روش که مخفف Less than a Container Load می باشد، کالا در کنار چندین محموله دیگر در یک کانتینرحمل خواهد شد. بسته بندی کالا برای ارسال با این روش وقت گیرتر است و خطر و آسیب بیشتری ممکن است به محموله وارد شود. 

 فله  (Bulk – Break Bulk)

در مورد محموله هایی مانند خاک، مواد معدنی و … نوع حمل Bulk – Break Bulk  شیوه حمل مناسبی است.

نکات بسته بندی محموله دریایی و انواع کانتینر

اولین نکته در بسته بندی کالا یا بار ارسالی، ایمنی آن است زیرا در صورتی که  به درستی انجام نگیرد امکان آسیب رسیدن در محموله وجود دارد. در زیر به برخی از نکات قابل توجه در بسته بندی محموله در سفرهای دریایی اشاره شده است:

  • استفاده از جعبه مناسب برای بسته بندی: معمولا برای کالاهای حجیم، سنگین و شکننده بهتر است از پالت های چوبی و یا پلاستیکی استفاده شود تا در سفرهای طولانی دریایی آسیبی به محموله وارد نشود.
  • استفاده از ضربه گیر: بسته هر چقدر هم محکم باشد، اگر فضای خالی موجود در جعبه پر نشود، امکان آسیب رسیدن به کالا وجود دارد.
  • برچسب گذاری کالاهای شکننده : با نصب این برچسب ها بر روی جعبه های حاوی کالاهای شکننده باعث می شود در هنگام جا به جایی و حمل و نقل احتیاط بیشتری به عمل آید.

علاوه بر رعایت نکات یاد شده در بالا، انتخاب مناسب کانتینر می تواند، یک بسته بندی استاندارد و ایمن را به دنبال داشته باشد. در حمل و نقل دریایی، حمل محموله ها عمدتاً توسط کانتینرهای 20 و 40 فوتی انجام می شود. کانتینرها معمولاً براساس نوع بار انتخاب می شوند که شامل انواع زیر است:

کانتینر سرباز

این کانتینر سقف نداشته و مناسب برای حمل کالاهایی با ارتفاع بلند است.

 کانتینر یخچالی 

برای حمل محموله های فاسد شدنی مانند مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

 کانتینر تانکری

این نوع کانتینر مناسب حمل مایعات است.

کانتینر حمل ‌گاز

برای حمل مشتقات گازی مورد استفاده قرار می گیرد و طراحی آن به گونه است که امکان نشتی در آن وجود ندارد.  

کانتینر عایق‌ دار

کانتینر عایق دار برای شرایط خاص آب و هوایی طراحی شده است که مقاوم در برابر آب و طوفان باشد.

 کانتینر تهویه‌ دار

گاهی برای حمل برخی مواد غذایی به یخچال نیازی نیست، ولی وجود تهویه مناسب برای تازه نگه داشتن آن ها ضروری است که می توان از این نوع کانتینر برای این منظور استفاده کرد. 

 

حمل و نقل دریایی SPD

شرکت شایا پارت دنا (SPD) با دارا بودن سابقه درخشان در صنعت حمل و نقل بین المللی، قادر به ارائه خدمات حمل بار دریایی به مشتریان می باشد. این شرکت مجوزها و تسهیلاتی دارد که با توجه به نوع بار می تواند محمولات شما را از طریق شبکه دریایی و هوایی، با اطمینان خاطر، حمل نماید. جهت دریافت استعلام بار با کشتی و دیگر خدمات شرکت SPD می توانید از طریق شماره تماس درج شده با ما در ارتباط باشید.

Open chat
تماس
از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید.