خدمات حمل کالای خطرناک

حمل کالای خطرناک در پست هوایی

امروزه حمل و نقل کالا، نقش بسیار مهمی در اقتصاد و روابط بین کشورها دارد. همچنین، با افزایش جابه جایی مسافران و مراودات تجاری، نیاز به حمل و نقل سریع کالا قوت بیشتری گرفته است. بین انواع روش های حمل و نقل، پست هوایی جایگاه ویژه ای در این صنعت دارد. از ویژگی های مهم صنعت پست هوایی سرعت و ایمنی بالای آن است. اما با وجود این مزیت ها، محدودیت هایی برای حمل و پست کالا وجود دارد به خصوص که محموله مد نظر شامل کالای خطرناک می باشد. طبیعی است که این گروه از کالاها نیازمند قوانینی هستند که همگی در جهت انجام ایمن حمل کالای خطرناک در پست هوایی ضروری به نظر می رسد.

قوانین متفاوتی جهت حمل بار هوایی، بسته به نوع شرکت وجود دارد ولی برخی قوانین کلی وجود دارد که همه شرکت های هوایی ملزم به رعایت آن هستند. شاید این سوال مطرح شود در سفرهای هوایی و یا برای ارسال کالا به کشورهای دیگر چه قوانینی در مورد حمل کالا وجود دارد. بنابراین باید قبل از سفر و یا ارسال محموله آشنایی کافی با قوانین بار مجاز هواپیما داشته باشیم. در ارسال مرسولات پستی هوایی علاوه بر وزن و حجم بار، نوع کالا هم اهمیت دارد، به علاوه در حمل و نقل هوایی برخی از انواع کالاها، خطرناک شمرده می شوند. در پست هوایی، کالای خطرناک به اقلامی گفته می شود که ممکن است در زمان بارگیری یا پرواز، ایمنی مسافران و هواپیما و سیستم ناوبری را به مخاطره اندازد. زیرا در هواپیما به دلیل تغییر فشار هوا و دما ممکن است کالا تحت تاثیر واکنش ها و شرایط مختلف خطر آفرین شود. به عنوان نمونه بسیاری از مواد اولیه که عمدتاً در آزمایشگاه و کارخانجات استفاده می کنیم به صورت بالقوه خطرناک است. این موضوع در زمانی که این مواد در شرایطی چون دما، فشار زیاد یا کم و … قرار می گیرند، حساسیت بیشتری پیدا می کند. در نظر گرفتن این موارد در حمل هوایی کالای خطرناک حائز اهمیت می باشد.

dangerous goods شرکت SPD

استانداردهای نامگذاری کالای خطرناک

نکته قابل توجه در خصوص گروه بندی کالاهای خطرناک این است که هرکدام از این اقلام از جمله مواد رادیواکتیویته، مواد شیمیایی، یخ خشک و نمونه های آزمایشگاهی دارای نامگذاری مشخص و طبقه بندی شده ای می باشند که مبنای نام گذاری و شماره گذاری کالای خطرناک بطور عام سازمان ملل متحد ( UN ) است. این نام ها و شماره ها بر اساس سیستم طبقه بندی این سازمان بین المللی به هر ماده یا کالائی اختصاص داده می شود که به نوعی یک شماره شناسائی جهت استانداردسازی در نام گذاری چنین اقلامی به شمار می رود. برخی از کالاهای خطرناک با بسته بندی خاص و ارائه مجوز MSDS قابل ارسال هستند که اخذ مجوز و تهیه فرم های MSDS بر عهده فرستنده می باشد. MSDS مخفف Material Safety Data Sheet است که شامل اطلاعاتی در مورد ماهیت ماده، شناخت عوامل خطر بالقوه و راه های کنترل آن است.

طبقه بندی کالاهای خطرناک

کالاهای خطرناک به 9 طبقه تقسیم می شوند:

کلاس 1 – مواد منفجره

کلاس 2- گازها

کلاس 3 – مایعات قابل اشتعال

کلاس 4 – جامدات قابل اشتعال

کلاس 5 – مواد اکسید کننده و پراکسیدهای آلی

کلاس 6 – مواد سمی و عفونی

کلاس 7-مواد رادیواکتیو

کلاس 8-خورنده

کلاس 9 – مواد و اقلام خطرناک متفرقه، از جمله مواد خطرناک برای محیط زیست

خدمات شرکت SPD در زمینه حمل کالای خطرناک

یکی از خدمات شرکت بین المللی SPD ارائه سرویس حمل بار خطرناک می باشد. شرکت SPD با برخورداری از تجربیات ارزنده ای که تا به امروز در زمینه پست سریع بین المللی کسب نموده است، قادر است پاسخگوی نیاز شما باشد. جهت دریافت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.

Open chat
تماس
از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید.