خدمات گمرکی و ترخیص کالا

خدمات گمرکی و ترخیص کالا چیست؟

خدمات گمرکی و ترخیص کالا (Customs and clearance services) شامل مراحلی است که کالاهای اظهار شده  به گمرک برای وارد کننده یا صادر کننده آزاد گردد. امروزه با توسعه‌ تجارت در سطح جهان و با آزادسازی تجارت و عضویت در سازمان جهانی تجارت (WTO)، انجام صادرات و واردات امری اجتناب‌ناپذیر و ضروری به‌ نظر می‌رسد. طبیعتاً انجام هرگونه فعالیت تجاری بین المللی نیازمند انجام خدمات گمرکی است، در واقع خدمات گمرکی یا همان خدمات ترخیص کالا از الزامات حمل و نقل بار از کشور A به کشور B در سراسر جهان است. معمولا خدمات گمرکی توسط کارمندان گمرک در نقاط خاص ترانزیتی و هاب ها در مناطق آزاد گمرکی ارائه می شوند که این امر توسط شرکت های پستی مختلفی پشتیبانی می گردد. شرکت حمل و نقل بین المللی SPD می تواند با کارشناسان خبره خود پیچیدگی های گمرکی را آسان کند. برای ثبت سفارش و یا دریافت استعلام قیمت با شماره 02143000143 تماس گرفته و یا از طریق لینک استعلام حمل بار بین المللی اقدام به ثبت اطلاعات نمایید. 

ترخیص بار از گمرک توسط شرکت حمل و نقل بینی المللی اسپیدی

برخی از خدمات گمرکی عبارتند از:

ارائه امور مربوط به ترخیص کالاهای وارداتی تجاری و اخذ مجوز

اخذ مجوزهای ورود

خدمات بانکی مرتبط با واردات
• انجام خدمات ترانزیت کالا در بستری قابل تعریف
• بررسی و ارائه و تهیه اسناد حمل
• اظهار کالا و ترخیص بار از گمرکات سراسر کشور
• ارائه خدمات صادرات کالا
• امور نظارت بر هندلینگ بارهای صادراتی و وارداتی

ترخیص سریع کالا از گمرک

انجام امور گمرکی و ترخیص کالا به شکل بهینه به مهارت های کلی ترخیصکار بستگی دارد و روند انجام امور گمرکی پیچیده است. نکته مهم اینکه براساس کشور مبدا یا مقصد میزان پیچیدگی انجام امور گمرکی و ترخیص کالا اهمیت بیشتری پیدا می کند؛ به ویژه در روند ترخیص کالا متناسب با نوع کالا اطلاعات خاصی نیاز است و اظهار نادرست گمرکی می تواند شما را در معرض هزینه های بالا و غیر قابل پیش بینی قرار دهد. در این سایت صفر تا صد ترخیص بار از گمرک گفته شده است. مراحل تیم گمرکی ما با مشاوره درست می تواند یاری شما در این راه باشد. کارشناسان شرکت SPD با دارا بودن تجربه کافی در این زمینه می تواند پاسخگوی نیاز مشتریان باشد.

custom clearance شرکت SPD

ترخیص بار از گمرک امام خمینی

گمرک امام خمینی با توجه مساحت زیاد و موقعیت جغرافیایی بسیار خوب توانسته به یکی از بزرگترین و مهمترین گمرکات فعال کشور تبدیل شود، به طوری که اکثر کالاهای وارداتی از طریق مرز هوایی توسط این گمرک انجام می گیرد. این گمرک در 30 کیلومتری جنوب تهران واقع شده و مجهز به انبارهای بزرگ، ایمن و مدرن  است که از ویژگی‌های مثبت این گمرک به شمار می آید و امکان بارگیری هر نوع کالایی را در هر ساعت از شبانه روز فراهم کرده است. برای هر بازرگان و تاجر آشنایی با نحوه فرآیند ترخیص کالا از این گمرک امر مهمی است که می بایست با آن آشنایی داشته باشد.

شرکت اسپیدی با سال ها تجربه می تواند تمامی مراحل حمل کالا و ترخیص آن را از گمرک امام خمینی انجام دهد، شما می توانید برای استعلام هزینه ترخیص با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

هزینه ترخیص کالا براساس شاخصه هایی اعم از هزینه باربری، انبارداری، تخلیه، صفافی، تعرفه آزمایشگاهی، کارشناسی کالا، حقوق ورودی و عوارض آن تعیین می‌شود.

هزینه ترخیص کالا از گمرک

هزینه ترخیص کالا از گمرک شامل مبالغی است که باید پرداخت شود تا کالا از گمرک مجوز خروج بگیرد. برخی از این مبالغ مربوط به نهادهای دولتی و برخی دیگر مربوط به بخش خصوصی هستند که از مهمترین آن ها می توان به هزینه های آزمایشگاه، هزینه بازرسی کالا، هزینه حمل و نقل، هزینه ترانزیت و ترانشیپ کالا، هزینه بارگیری، هزینه انبار داری، هزینه تخلیه کالا، هزینه بدرقه کالا و … اشاره کرد. موارد گفته شده شامل هزینه هایی است که تاجر در صورتی که با فرآیند ترخیص کالا آشنا باشد می تواند خود اقدام به پرداخت کند اما برخی ترجیح می دهند تا از یک شرکت معتبر برای ترخیص کالای خود استفاده کنند. این شرکت به عنوان نماینده قانونی، تمامی مراحل ترخیص کالا را انجام داده و حق العمل کار گمرک را دریافت می کند. در ادامه به برخی دیگراز هزینه های گمرکی اشاره می کنیم و به توضیح آن ها می پردازیم:

 

تعرفه گمرکی Customs Tariff

یکی از هزینه هایی که توسط گمرک در هنگام ترخیص کالا دریافت می شود، تعرفه گمرکی می باشد. به منظور ایجاد توازن در چرخه واردات، سازمان گمرک مبلغی را به ازای واردات کالا از بازرگانان و تجار دریافت می ‌کند که اصطلاحاً به آن تعرفه گمرکی می گویند.  گاهی ممکن است تعرفه گمركی براساس ارزش كالا محاسبه شود كه در این صورت، به آن تعرفه ارزشی می گویند.

عوارض گمرکی Customs Duties

عوارض گمرکی در واقع نوعی مالیات است که به صورت غیرمستقیم روی کالا و خدمات وارداتی یا صادراتی اعمال می شود.

عوارض گمرکی به صورت درصدی از قیمت کالا تعیین نمی گردد و جز مالیات بر درآمد و سود نیست .نرخ عوارض گمرکی بر اساس شرایط اقتصادی و سیاسی دولت ها تعیین می شود که به سبب اولویت، دسته بندی می شوند به طور مثال برای به کالاهای لوکس و تجملاتی عوارض بیشتری نسبت به کالاهای ضروری و مورد نیاز تعلق می گیرد.

حقوق و عوارض ورودی Import Duties

در تعیین حقوق ورودی از سه روش استفاده می شود:

  • روش ارزشی ( AD VALOREM ) : حقوق ورودی کالا ارتباط مستقیمی با ارزش کالا دارد به صورتیکه  نرخ تعرفه در ارزش گمرکی کالا ضرب می شود.
  • روش ویژه ( Specific duty ) : حقوق ورودی ارتباط مستقیمی با کمیت و مقدار کالا دارد.
  • روش مرکب یا ترکیبی ( MIXED DUTY ) : این روش ترکیبی از دو روش بالا است؛ بدین صورت که بیشترین مبلغ محاسبه شده به عنوان حقوق ورودی در نظر گرفته می شود. 

ارزش سیف کالا CIF

برای محاسبه ارزش سیف کالا، ابتدا ارزش کالا محاسبه و در نرخ ارز اعلام شده از طرف گمرک ضرب می شود و در نهایت هزینه بیمه و حمل و نقل نیز به این رقم اضافه خواهد شد.

Customs services شرکت SPD

صفر تا صد ترخیص کالا از گمرک

به طور کلی مراحل ترخیص کالا از گمرک شامل مراحل زیر است:

  1.  دریافت پروفرما از فروشنده
  2. اقدام برای گرفتن ثبت سفارش
  3. درخواست برای تخصیص ارز از بانک مرکزی
  4. حواله خرید کالا
  5. فرایند بارنامه و حمل کالا به ایران
  6. گرفتن مجوز ترخیصیه از شرکت حمل و قبض انبار کالا
  7. ثبت کالا در سامانه EPL و دریافت شماره کوتاژ
  8. تعیین مسیر

سبز : این نوع کالاها نیازی به آزمایشگاه و به کسب مجوز ندارند.

–  زرد :  این نوع کالا ها نیاز به آزمایشگاه و یا استاندارد دارند ولی گاهی به دلیل سابقه ترخیص در کمتر از سه ماهه گذشته و مطابقت ارزش استنباطی گمرک با ارزش کالا اجازه خروج دریافت می کنند و نیازی به ارزیابی فیزیکی ندارد.

قرمز : کالاهایی  در این دسته قرار می گیرند نیازمند دریافت مجوز ورود و بازرسی فیزیکی کامل توسط ارزیاب می باشند. از مهمترین دلایلی که باعث می شود کالا در این دسته قرار گیرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسناد ارائه شده مخدوش است.ارزش استنباطی گمرک با ارزش اظهاری تطابق ندارد.کالاهایی که توسط افرادی با کارت بازرگانی تازه صادر شده، نیاز به ترخیص دارند.

  1.  واریز وجه گمرکی
  2.  واریز ۴ درصد مالیات علی الحساب
  3.  گرفتن کد رهگیری از بانک عامل
  4.  صدور پروانه الکترونیک
  5.  محاسبه عوارض انبارداری
  6.  بارگیری کالا
  7. بررسی مجدد کالا از طرف دایره درب خروج گمرک

16. خروج کالا و تحویل کالا به انباری که در سامانه EPL  ذکر شده است

کدام کالاها امکان ترخیص از گمرک را دارند؟

  1. کالای مجازکالاهایی که مانعی برای واردات آن وجود ندارد و قانونی برای ممنوعیت آن ها تعریف نشده است. 
  2. کالای مشروطکالاهایی که برای دریافت اجازه ورود نیاز به کسب مجوز از سازمان ها و نهادهای مربوطه دارند.

در این بین کالاهایی هم وجود دارد که اجازه ورود به کشور را نداشته و جز کالاهای ممنوعه محسوب می شود. در مقاله محدودیت های گمرکی دراین رابطه بیشتر توضیح داده شده است.

خدمات گمرکی و ترخیص کالا در شرکت SPD

خدمات گمرکی SPD به عنوان جزئی از خدمات شرکت بین المللی شایا پارت دنا (SPD) می تواند به سرعت و ساده سازی روند اداری و احراز شرایط و مجوزهای واردات و صادرات شما در عرصه بین الملل کمک کند. اسپیدی با دارا بودن کادر حرفه ای  در گمرکات کشور توانسته است خدمات ترخیص و امورگمرکی تعدادی از معتبرترین شرکت های تجاری و صنعتی را به عهده گیرد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این خدمات می توانید با کارشناسان SPD در تماس باشید.

Open chat
تماس
از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید.